obeskrivligt

det var fantastiskt obeskrivligt vackert helt enkelt.. man tror inte att det ar sant. kanns underbart att antligen vara har!
vi sag aven delfiner, salar och pyttesma pingviner fran baten. inga valar eller spackhuggare tyvarr!

har ar vi omringade av glaciarer och snotackta berg.. sa himla otroligt. jag maste garanterat besoka patagonien en gang till!
imorn ska vi gora en endagshike till torres del paine.. det blir haftigt! vi ska ga upp sa vi ar dar till solnedgangen, sa imorn 4.30 ringer klockan, hart liv.

ikvall ska vi bara laga mat och dricka vin med ett hollandsk par vi traffade pa baten. det blir trevligt!!

malin, du vet nar vi larde oss att sticka pa syslojden? det var ett tag sen! kul med kga-rapporter

och eva - gott att jag leder vykortstavlingen med 1-0 over jonatan och syster! haha!
den dar inbjudan ska jag absolut ta till vara pa, kayakuthyrning vilken grej! det ser jag fram emot.

vi hors!

sagan om ringen och farja genom fjordarna

jag far be om ursakt for foregaende inlagg, jag var lite upprord just da. jag var radd att vi inte skulle kunna ta oss ner till ushuaia och pingvinerna och allt de dar vi vill gora!
men det fixade sig. vi tar en farja genom fjordarna, och sista biten i havet, ner till puerto natales fran puerto montt. turen tar 4 dagar och kostar skjortan men det var enda sattet vi kunde ta oss ner pa verkar det som. det kommer nog vara vacker natur och en upplevelse sjalv batturen ocksa. tydligen blir nastan alla sjosjuka, vi far verkligen hoppas jag slipper det!

nu ar vi pa chiloe en ogrupp, staden heter castro. det regnar regnar och regnar. har gjort det i fyra dagar nu..
bor pa ett jattemysigt hostel med oppen brasa och mystant. vi var ute i kanske en timme forut och blev dyngsura och kalla, sa nu sitter vi framfor brasan :)

annars har jag sen sist spenderat en natt i en nationalpark nara pucon. nationalparken bestod av skog och sjoar. skogen sag ut som i sagan om ringen, det var sa vackert! traden var stooora, en meter i diameter och hostloven fick skogen att spraka i farger. vattnet i sjon var kristallklart, man kunde se allt pa botten!! dessutom var det heeelt tyst och vi var ensamma i princip. jag kande mig sa lycklig och harmonisk nar jag gick omkring dar. jag hor nog hemma i skogen!
vi vandrade en hel dag, med bara 1,5 apple och nagra jordnotter i magen. vi tog inte med nagon frukost for vi trodde vi kunde kopa, men det gick inte. sa vi kunde inte vandra till alla sjoarna, men vi gick iaf over 2 mil.

ringde hem och grattade pappsen idag! men det ar ju bara 35, nej just de 30 var det ju ;)
pratade med hela familjen minus systeryster saklart. det var jatteskont och prata med dom! saknar er.
ringde mormor ocksa, hon blev sa himla glad. det var jatteskont, saknar henne och morfar med..
apropa mormor, jess har foresten lart mig att sticka igen! sa nu haller jag pa med en halsduk, jag ar riktigt stolt an sa lange faktiskt. nat att pyssla med pa baten ocksa ^^

horde att moster yvonne laser! vad roligt!

dee va allt for denna gangen, som i honkeytonkey

javla vulkan

som pajjar vara planer!!!
vagar ar avstangda, folk maste ha masker pa sig pga farliga gaser, folket flyttar sina boskap fran chile over gransen till argentina for att undkomma aska och gaser.
for oss betyder att vi inte kan gora allt vi vill pa vagen ner till ushuaia, att vagen dit blir svarare. otankbart ar det att det inte skulle ga att ta oss ner dit, det maste vi kunna...
bajs just nu kanns det piss att vara planer inte  stammer langre, och att vi inte vet om vi kommer kunna gora allt vi vill. vi har ju langtat och sett fram sa mycket mot allt!
just nu ser det iaf ut som vi far ta baten langs med chilenska kusten, ner till puerto natales, och darifran ta oss nerat.
typiskt att vulkanen ska blasa av just nar vi ar har, har den inte gjort det pa tusentals ar behover den val inte gora det just nu?
(oj i-lansdproblem, vi har iaf inte fatt vara hus forstorda, tvingats flytta osv osv, men det ar pissigt anda.)

missade vulkanen

ingen vulkan traffade mig foresten, lugn i vulkanen. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2395187.ab
det var meningn att vi skulle besoka chaiten, men den staden ar tom pa folk nu och dte gar inte, synd.
igar horde vi att dom kan se roken i sydafrika, ja sager bara the power of nature.

nu sitter jag i en liten mysig stuga i pucon, vi kom igar. det ar ett trahus (norrut ar alla hus i betong) sa det knakar nar man gar overallt. dessutom har vi tval pa toan, varma duschar, fritt internet och kabeltv! och sa ar det relativt billigt ocksa, rena dromstallet. synd att vi bara stannar tva natter..

foten och magen kranglar inget mer foresten. foten var nog bara en strackningen tror ja.

innan vi motte upp alex i santiago korsade vi gransen till argentina och spenderade nagra dagar i mendoza som ar kant for sina vingardar. dar gjorde vi den beromda vinturen genom vingardarna, besokte sjalva vinfabriken och provsmakade. sist stannade vi till vid ett stalle dar dom gjorde olivolja, dar gjorde dom aven choklad. lyckan var gjord nar vi fick provsmaka choklad! men vi nojde oss inte med det, vi kopte 200 g extra som vi at upp samma kvall, vi ar hopplosa.

nar vi kom tillbaka till santiago traffade vi alex (jess kompis fran college) och besokte en marknad som var ganska speciell. valdigt turistig men anda liten och mysig. kopte inget, allt var sa dyrt. men det basta var (egentligen det samsta) att dom salde valpar och kattungar. gissa vem som fastnade dar???

efter nagra dagar i santiago drog vi vidare till santa cruz, sov pa ett dyrt hostel med otrevliga agare. men vi besokte iaf en till vingard som lag mitt i stan (stan var inte sa stor hehe) och den var den finaste hittils. dom hade gott vitt vin ocksa!

nasta stopp var chillan. vi kom fram mitt i natten, hade inte bokat nat, men dyker upp pa ett stalle som lat bra och billigt i boken. tanten som hade stallet var den sotaste, hon hade gjort i ordning te och macka till oss nar vi kom fram. dessutom fick vi agg och ost till frukost, gu vilken lyx! nar frukost ingar bestar den oftast av brod, smor, mamelad och te/kaffe, ingen hojdare.
i chillan hade dom en jattebra marknad, jag kopte ett par orhangen och en scarf. dessutom handlade vi en pase/vaska som vi kan ha gronsaker i och maassa gronsaker saklart. vi ater sallad valdigt ofta, sa vi sparar mycket pengar om vi kan handla pe en san utemarknad och mycket pa en gang som vi kan bara med oss fran stalle till stalle.

idag ska vi antingen aka pa waterrafting igen, eller vandra nagon led sa vi far traska i naturen, antligen, vi har langtat sa.

jag haller med alla andra, kul med kommentarer!!!

ok bilder

gar inte att ladda upp, jarnspikar ocksa!!!!
hade nyss fixat massa sa forsvann allt... ni som har facebook kan kolla dar.
ja far forsoka ladda upp pa bilddagboken sa kan ni titta dar ni andra.
ja de gick, kolla har http://ellebellebupp.bilddagboken.se/p/main.html pa den 12:e maj :)

skriver mer nan annan dag!

RSS 2.0