oken, paradis och storstad

lamnade san pedro och varldens torraste oken, tom torrare an sahara for nagra dagar sen. dar sag jag saltflats och haftiga rockformationer och annat haftigt. bilder kommer snart jag lovar..
darefter blev det kusten och caldera som var ett paradis, blatt genomskinligt vatten och vit sand, precis som alla har det i thailand skulle jag tro. det var vackert. synd bara att det var alldeles for kallt, snorklade lite en dag och sag en krabba. nasta dag plockade vi snackskal hela eftermiddagen. sista brannan, nu kommer vi baa bli vitare och vitare, buhuu.
nu ar vi i santiago, blir mendoza och vingardar imorgon, den beromda biketouren duvet mamsen!
just nu ar jag trott pa min fot, den ar svullen och fjantar sig. inget farligt jag maste bara whina lite.
det ar svindyrt har i chile, vi har bada lite pengaangest just nu. igar hade vi nagon slags panikattack och at en middag for 30 dollar, valdigt logiskt. 

annars borjar jag lata som en amerikan, mycket oroande..
har funderat pa min framtid. sahar ar det tankt
- komma hem och jobba pa tc tva manader cirkus, sa att jag kan umgas med alla i sommar
- kopa en laptop for pengarna jag far tillbaka pa skatten, wuhuuu
- jobba i norge sept, okt, nov. vem vill folja med, elin johanna fragetecken, vet inte hur man gor de pa det har tangentbordet..
- komma hem over jul, kanske jobba lite
- resa igen efter jul, tva eller tre manader. indien, vad sager du johanna
- kanske jobba nagra manader till i norge
- spendera sommarn hemma jobba i kga
- universitet till hosten, nu storknar ni vaa. helst vill jag ga ett program med sant dar utbyte utomlands eller vad man sager,  far aldrig nog av att resa.

det ar min plan! kanns bra att ha en tillslut
jaja, bilder kommer snaaart

the land of fire

djungeln var helt underbart. jag simmade med rosa delfiner (jag gjorde verkligen det!!!), jagade anacondor, sag krokodiler och fiskade pirayor. hangde med nagra schyssta tjejor, tva amerikanskor och tva israeler som inte alls var irriterande utan jattegoa.
djungelturen blev nagra dagar senare an forvantat sa mamma flippade ur nar hon inte horde nat fran mig, forlat mami. sen kom jag tillbaka till la paz, kande nastan inte igen jess eftersom honj plattat haret. vi stannade tva dagar extra eftersom jess hade traffat en glad kanadenska som ville att vi skulle traffa hennes killkompisar. jag blev magsjuk igen, madde skit och langtade hem riktigt mycket for forsta gangen, men har nu repat mig, medicinen ar mirakelmedicin. lovade mamma att ga till doktorn men jag skippar de iaf, nu ar de ju bra och jag vill inte slosa pengar pa att ga till en privatlakare.. men om de hander igen sa lovar jag att ga raka sparet till doktorn!
nu ar vi antligen i chile (the land of fire, pga alla vulkaner som finns har) i arica. har tillbringat nagra dagar pa stranden, gjort sallad som vi langtat efter. vi har tv pa rummet vilket ar en ovanlig lyx men rummet var billigt, sa vi har sett endel bra serier och filmer. antagligen imorn drar  vi vidare till san pedro. jess har migran idag, men jag kanske gar till stranden anda.
vi har planerat vad vi ska gora dom narmsta tva veckorna innan vi moter upp alex  (jess kompis) i santiago och jag har last massa i guideboken. patagonia och sodra chile verkar underbart vackert..

nar jag var sjuk lyssnade jag pa jess musik, det fick mig att ma battre och jag insag att jag alskar musik.
the bravery - honest mistake
feist - 1234 och i feel it all

saknar susanna.


helt galet men bolivia inatt

de blev ingen djungeltur har i cusco, for det var sa lojligt dyrt helt enkelt. sa istallet gor vi nat helt galet och drar till la paz inatt. darifran kan man flyga till en liten by i djungeln dar jag gor turen ifran.. den jag vill gora far man simma med rosa delfiner!!! iih lycka.
sen nar jag fatt mitt djungelbehov tillfredstallt drar vi direkt till chile...

magen

nu har ja haft magproblem i flera dagar, skitjobbigt. ja ar saa trott pa att den inte bara funkar som vanligt..  sa idag har ja borjat tagit medicin som dodar dom daliga bakterierna, den borde borja verka ratt sa pa en gang sa. men idag ska jag bara ata kex och kanske yogurt, ingen riktig mat idag. at pasta igar men de fick ja minsann betala for inatt^^ men nog om trakigheterna!
vi har haft nagra jatteskona dagar pa stranden, brant upp oss endel men inte sa farligt. senare idag nar min mage ar battre aker vi till arequipa och darifran till cuzco och sen forhoppningsvis nagra dagar i djungeln.. hoppas!!! sen blir de chile. vi har ju skyndat lite eftersom vi trodde att jess behovde vara ute ur peru den 5:e april, men hon hade raknat fel pa en manad. sa nu hinner vi med djungeln om vi hittar en bra tour.
kan inte fatta att syrran&jonatan aker snart ocksa!!  och lillebror jonas ar i barcelona utan familjen..
jag har dromt en drom i flera natter nu, senast inatt, som handlar om att ja plotsligt akt hem for ett pasklov eller sa och sen plotsligt inser att jag inte har nagon biljett tillbaka hit till peru!! sa vaknar jag och ser att jag inte ligger hemma i sangen.. skumt. ja har val inte fattat att jag ar har an, men samtidigt borjar jag marka att jag inte har sett alla nara&kara pa ett tag nu.
nu ska jag svara pa systers mail!! KRAM

peru

nu har ja ju varit har ett tag, och det ar underbart att vara tillbaka. sa himla kul! och de ar underbart fint har saklart
men iaf lite kortfattat vad ja gjort
nagra dagar i lima fors, jess visade mig stan. tog ett olagligt foto pa skelett i nagra catacomber. fick se en alldeles gratis stripdance show pa vart hostel (en valdigt full britt). sen var det en liten jordbavning ocksa, en liten och varade bara 10 sek typ, men anda.
sen har vi vart pa waterrafting och trampat vin, ni vet sa som dom gor nar dom gor vin, cooolt. de har ja alltid dromt om nar ja sett pa t. var inte riktigt som jag dromt om, vi gick i princip in till en privat fest dar familjen trampade pa druvor och drack nygjort vin, de var helt underbart.
sen igar var vi pa sandboarding och nu ar vi i mullendo, en liten stad vid kusten. sa nu blir de stranden nagra dagar innan vi drar vidare till chile.

skont att ni fatt var hemma!
kraam

RSS 2.0