Foccacia med medelhavssmaker



Ingredienser 8 port

50 g jäst
3 dl mjölk
3 dl vatten, 37 grader
1,5 tsk salt
4 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl
Dekoration:
1 dl olivolja
100 g fetaost, tärnad
8 st soltorkade marinerade tomater, halverade
1 dl svarta oliver, urkärnade
färsk rosmarin
1 msk flingsalt

Gör så här
Ugn: 200 grader
1. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med mjölk och vatten, så att den löser sig i degspadet.
2. Tillsätt olja, salt och de båda mjölsorterna. Arbeta degen smidig och låt den jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Degen ska vara lite lös i konsistensen.
3. Smörj en liten långpanna, cirka 20 x 35 centimeter med olja. Arbeta ihop degen i bunken och låt upp den i långpannan. Tryck ut den med oljade händer, så att den täcker botten. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
4. Pensla degen med olivolja och tryck ner tärningar av fetaost, tomatbitar, oliver, färsk rosmarin med jämna mellanrum. Strö över flingsalt. Låt jäsa 5 minuter utan bakduk.
5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, 20-25 minuter. Låt brödet svalna på bakgaller. Skär brödet i kvadrater och servera brödet nygräddat.



på allmänn begäran!
kul att det blev så himla lyckat, inte bara brödet utan hela studentdagen :) tack för att ni kom!

ikväll har ja filmmyst med sara (med popcorn såklart). imorn blire bussen till kga. mio ska döpas, statt ska besökas (?) och husvagnen&baggerud ska invigas för i år.
nu ska ja somna på soffan lite medan ja väntar på barillus.. måste hinna prata nåt med min sambo innan hon flyttar ut förifan!


Kommentarer
Postat av: Anna-Karin

Åh tack för receptet! Nu ska jag göra det till midsommar. Hoppas du mår bra, trots regn o rusk.. Ha det gott, hälsa alla och ha en trevlig midsommar! KRAM AK

2009-06-14 @ 21:04:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0