snabbis
en liten snabb rapport såhär innan utgång till t-banan såhär på morronkvisten.
mio döptes alltså hemma, ett jättefint oh mysigt dop som ja är himla glad att ja inte missa!
sen va vi på statt å shakade, å de jävligt kul faktiskt, pga ingen spec anledning förutom att just att ja hade kul med kuliga vänner. efterfesten va rolig oxå, inte ofta de händer!
så va vi i baggerud å reste förtält på söndan, ja mådde väldigt bra..
imorn ska vi fira minimidsommar här, eftersom ja å erkan åker hem på torsda. de blir grillat å jordgubbar, sara kommer såklart.
sen sover ja en natt i kga innan syrran, ja å jonatan drar mot midsommar i dalarna!!!! wuhuuuuuu
så blire mer firande i baggerud med familjen å sen träffa ida&john + lite fikor med trevliga tjejor, innan ja drar tillbaka hit för en sista vecka, innan ja tar SOMMARLOOOOOV
nu måste ja rusa, ses snart!
mio döptes alltså hemma, ett jättefint oh mysigt dop som ja är himla glad att ja inte missa!
sen va vi på statt å shakade, å de jävligt kul faktiskt, pga ingen spec anledning förutom att just att ja hade kul med kuliga vänner. efterfesten va rolig oxå, inte ofta de händer!
så va vi i baggerud å reste förtält på söndan, ja mådde väldigt bra..
imorn ska vi fira minimidsommar här, eftersom ja å erkan åker hem på torsda. de blir grillat å jordgubbar, sara kommer såklart.
sen sover ja en natt i kga innan syrran, ja å jonatan drar mot midsommar i dalarna!!!! wuhuuuuuu
så blire mer firande i baggerud med familjen å sen träffa ida&john + lite fikor med trevliga tjejor, innan ja drar tillbaka hit för en sista vecka, innan ja tar SOMMARLOOOOOV
nu måste ja rusa, ses snart!
Foccacia med medelhavssmaker
Ingredienser 8 port
50 g jäst
3 dl mjölk
3 dl vatten, 37 grader
1,5 tsk salt
4 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl
Dekoration:
1 dl olivolja
100 g fetaost, tärnad
8 st soltorkade marinerade tomater, halverade
1 dl svarta oliver, urkärnade
färsk rosmarin
1 msk flingsalt
Gör så här
Ugn: 200 grader
1. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med mjölk och vatten, så att den löser sig i degspadet.
2. Tillsätt olja, salt och de båda mjölsorterna. Arbeta degen smidig och låt den jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Degen ska vara lite lös i konsistensen.
3. Smörj en liten långpanna, cirka 20 x 35 centimeter med olja. Arbeta ihop degen i bunken och låt upp den i långpannan. Tryck ut den med oljade händer, så att den täcker botten. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
4. Pensla degen med olivolja och tryck ner tärningar av fetaost, tomatbitar, oliver, färsk rosmarin med jämna mellanrum. Strö över flingsalt. Låt jäsa 5 minuter utan bakduk.
5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, 20-25 minuter. Låt brödet svalna på bakgaller. Skär brödet i kvadrater och servera brödet nygräddat.
på allmänn begäran!
kul att det blev så himla lyckat, inte bara brödet utan hela studentdagen :) tack för att ni kom!
ikväll har ja filmmyst med sara (med popcorn såklart). imorn blire bussen till kga. mio ska döpas, statt ska besökas (?) och husvagnen&baggerud ska invigas för i år.
nu ska ja somna på soffan lite medan ja väntar på barillus.. måste hinna prata nåt med min sambo innan hon flyttar ut förifan!
tankeläsare
jag stör mig på
1. folk som sitter på bussen sthlm-oslo och tror att dom kommer få ha två säten för sig själva hela vägen
2. kedjebrev
satt å skrev sms till syrran just, precis då kommer de ett sms från henne! ibland tror ja att de kan finnas lite tankeläsningsförmåga emellan oss.. coolt de.
1. folk som sitter på bussen sthlm-oslo och tror att dom kommer få ha två säten för sig själva hela vägen
2. kedjebrev
satt å skrev sms till syrran just, precis då kommer de ett sms från henne! ibland tror ja att de kan finnas lite tankeläsningsförmåga emellan oss.. coolt de.
hon är bra.
och han är het.
en sommardröm
såhär fint har jag haft det.
brödreceptet kommer inom kort (till alla brödgalna släktingar!)
i want you on your dirty mode
nu är ja tillbaka i oslo hos annapanna efter minisemstern hemma. har haft de asbra, det kommer bilder typ imorn.
nu borde ja verkligen sova..